PHOTO: LOTTE ALISSA VAN BOXEM

PHOTO: LOTTE ALISSA VAN BOXEM

 

Hallo, ik ben Ilse

Zolang ik mij kan herinneren heb ik een grote nieuwsgierigheid naar en verwondering over het innerlijk leven van de mens. Hier rond exploreren en delen in interactie met anderen is voor mij zeer waardevol. Ik neem jullie graag mee op avontuur naar die innerlijke wereld, naar die minder of helemaal onbekende delen van jezelf. Mijn workshops ontwerp ik voor al wie graag in zichzelf duikt en zo nieuwe schatten en juwelen terug mee naar boven haalt. Ik begeleid dit graag op mijn eigen speelse, creatieve, toegewijde en verdiepende manier.

 

Over Arbol: what's in a name?

Arbol is spaans voor boom. Een boom heeft voor de mens een belangrijke symbolische en archetypische betekenis: het is een wezen dat ouder en groter wordt dan de mens; hij komt het dichtst bij de hemel en verwortelt in het diepst van de aarde. Een boom straalt een soort magische oerkracht uit. De veranderingen die een boom doorheen de seizoenen ondergaat – dor in de winter, bloeiend in de lente – illustreren de cyclus die ook de mens meemaakt. 

Een andere bijzonder verband met 'Arbol' is het geschilderde zelfportret van Frida Kahlo " Arbol de la esperanza" (of "Tree of Hope") uit 1946.

 
Arbol_de_la_esperanza_mantente_firme.jpg
 

In dit schilderij draagt ze een boodschap van hoop uit en van moedig zijn. Morgen is er een nieuwe dag en een nieuwe mogelijkheid tot 'beterschap' en verandering. Dit is iets waar ik zelf heel sterk ben van doordrongen.

Arbol ontleent ook een deel van zijn betekenis aan zijn ligging: het atelier bevindt zich aan de rand van het Aalmoezenijebos. Het bos en zijn prachtige bomen hebben een belangrijke plaats in verschillende workshops. 

En om het geheel van betekenissen af te ronden: elke letter van het woord A R B O L staat voor een kernwoord van de inhoudelijke werking: 

                                 Aarden  Ritme   Bewustzijn  Ont-wikkelen   Loslaten (& verbinden)

 

Creatieve begeleiding en coaching

Het doel van de coaching/begeleiding is een innerlijke verandering en ontwikkeling op gang brengen. Dit brengt ook  een verandering teweeg in het dagelijkse leven. Als coach/begeleider ga ik even mee met jou op weg: ik geef niet aan welke weg je precies moet gaan maar ik wijs je wel op mogelijkheden, richtingen en eventuele moeilijkheden op de weg.  Ik luister, bevraag, ondersteun en hou een spiegel voor zodat jij kan leren en zelf zien wat je nodig hebt om verder te ontwikkelen. Om veranderingsprocessen op gang te brengen worden creatieve werkvormen zoals schilderen, tekenen, boetseren, beweging en dans, muziek,... gebruikt. Creatieve werkvormen hebben de bijzondere eigenschap om onbewuste inhouden meer naar de oppervlakte te brengen. Ze dragen bij tot het zichtbaar maken van het "onzichtbare". Het is vaak net daar - in het minder zichtbare en onbewuste deel - dat er belangrijke informatie zit om tot verdere groei en verandering te komen. Daarnaast is het is een werkvorm die aanspreekt: het creatieve nodigt uit, het inspireert, het werkt zowel verhullend als onthullend,... 

Visie

"Een beetje is genoeg. Met een beetje kom je heel ver. Met een beetje kun je veel veranderen."

— C.P.Estes

Verandering en groei gaat niet over bergen verzetten: de kleinste zaadjes zijn in de mogelijkheid om te ontkiemen en zich vanonder de aarde naar de buitenwereld te bewegen om daar verder te groeien en bloeien. 

Het is hierboven al aangehaald, ik geloof sterk in groei van binnenuit: echte verandering vindt zijn oorsprong in onze innerlijke wereld. Ik geloof dat wanneer mensen hun inzicht en bewustzijn van hun binnenwereld vergroten, mensen steviger in de buitenwereld staan en van hieruit krachtige en meer bewuste keuzes kunnen maken. Krachtige keuzes maken resulteert in een intenser, diepgaander en gezonder leven.

Wil je graag een afspraak maken? Wil je meer informatie over een workshop? Heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op: