Back to All Events

CREATIVE FIRE: schilderworkshop

Knipsel_verfborstels_met_verf_kleur.JPG

Wat

Een schildersatelier waar alles draait om loslaten, overgave, experimenteren, in het moment komen, durven "missen", beweging, flow,... plezier en genieten! Een hele dag experimenteren met kleur en mogelijkheden. De focus ligt op jezelf "uitdagen": je gaat een stapje verder dan speels experimenteren: je werkt ook met wat je moeilijk vindt. Je daagt jezelf uit en gaat er -"uitbundig"- in overdrijven zodat het moeilijke toch opnieuw speels kan worden. Via het uitdagend en uitbundig gebruiken van verschillende technieken en thema's ontstaat er nieuwe inspiratie en (her)activeer je jouw creativiteit. 

Je schildert op muziek, gebruikt materialen uit de natuur als penseel, je voelt en beweegt de verf met je handen, je draait je schildersdoek midden in een beeld om, overschildert wat je "mooi" vindt (kill your darlings!), je laat los, neemt vast,... Avontuur staat voorop; je stelt je open voor wat komt. Een workshop die moed en durf vraagt en jou dit tegelijk ook leert.

“The point is not for you to do something that’s never been done before. The point is for you to do something YOU have never done before.”

— Elizabeth Gilbert  

We beginnen met een korte ontspanning en maken contact met onszelf. Ik reik een bepaalde techniek, thema of open opdracht aan die steeds vrijblijvend is. Mogelijke thema's en technieken: van chaos naar eenvoud, loslaten, flow, focus in je werk brengen, werken met afdrukken, abstraheren van natuur, een muziek beeld creëren, werken met lagen, textuur,  verhaal en woorden incorporeren, ... Ik leg kort uit en toon voor, je voelt zelf wat je er verder mee wil doen. Daarna ga je over tot de ontmoeting met je doek en verf.  

Praktisch: volgend materiaal breng je zelf mee: twee canvassen of dik schilderspapier. Eventueel een schort of hemd die vuil mag worden. Wie dat wil: eigen penselen of specifieke verf waar je graag mee wil schilderen.

you cant use up creativity.JPG

Wat kan jou dit allemaal brengen?

·        Schilderen gaat over toestemming geven aan jezelf: jezelf toelaten om te experimenteren, om te spelen, fouten te maken, opnieuw te beginnen,... toelaten wat in jou aanwezig is en gezien wil worden, ...én jezelf toestaan om te genieten van dit hele proces. Je oefent in "Ja" zeggen tegen jezelf.

·        Schilderen nodigt uit om los te laten, om te leren ontspannen in het onbekende. Hierdoor ontstaat er innerlijk meer ruimte, rust en energie. Terwijl je je overgeeft aan het creatief proces openen er zich nieuwe mogelijkheden. Je durft (opnieuw) spelen. 

·        Het brengt ook vreugde, lichtheid en energie. Schilderen=gewaarworden=voelen=leven.

·        Schilderen is een kleurrijke, voedende, speelse en inspirerende manier om aan persoonlijke ontwikkeling te werken. 

·        Iedereen heeft een vermogen tot creativiteit: iedereen heeft het vermogen om vanuit niets iets te creëren. Dit vermogen kan je nooit kwijt raken; je kan er enkel te ver van verwijderd zijn. Je vergroot het contact met je creatief potentieel.

·        Om het met Picasso te zeggen: "Ieder kind is een kunstenaar, de uitdaging is er één te blijven als je opgroeit."  We brengen het kind en de kunstenaar opnieuw (meer) naar boven en laten hen aan het woord.

Wanneer

Zondag 18/08/19 van 10.30 - 16.30

Waar

In het atelier van Happynings, Lange Munte 88 9860 Scheldewindeke.

Deelname

€90 (incl.btw particulieren, excl btw zakelijk). Alle overige materialen, thee/koffie/water/gezonde knabbels/bio soep en begeleiding zijn in de bijdrage inbegrepen. Jouw inschrijving is definitief na overschrijving van het bedrag op volgend rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869  met vermelding van je naam en ‘creative fire’

Heb je een vraag? Wil je je graag inschrijven? Gebruik hiervoor onderstaand contactformulier

Naam *
Naam

 

Earlier Event: July 6
Creative Wanderlust