Back to All Events

Avondreeks rond zelfzorg: terugkeren naar jezelf


WAT: een reeks waarin we op zoek gaan naar:

  • wat zelfzorg voor jou betekent,
  • welke plaats het in jouw leven inneemt, welke plaats je zou willen dat het inneemt,
  • wat maakt dat je er moeilijk in slaagt voldoende voor je zelf te zorgen,
  • hoe komt het dat we soms moeilijk de weg vinden naar "voeding" die goed is voor ons?
  • En wat is "goede voeding"? Dit zal voor iedereen iets anders zijn en dit proberen we tijdens deze reeks in kaart te brengen. 
  • We onderzoeken ook oorzaken: "wat maakt dat ik van mezelf afdwaal en over mijn grenzen ga?", "wat maakt dat ik me zo moe en weinig geïnspireerd blijf voelen?", "wat maakt dat ik alles heb om gelukkig te zijn maar mij toch niet zo voel?",...
  • Wat kan jou hierin helpen en ondersteunen? Wat zijn hulpmiddelen? We onderzoeken en voelen wat ons energie geeft, blij maakt, wat zinvol voelt.
  • We proberen m.a.w. inzicht te krijgen in wat we écht nodig hebben; we leren over de noodzaak om regelmatig terug naar jezelf te gaan.

Tijdens deze reeks blijven we niet op het explorerende niveau maar trachten we dieper te graven op zoek naar (hulp)middelen en inzichten die jou helpen beter voor jezelf te zorgen op een manier die voor jou goed aanvoelt. Hierdoor vergroot je je jouw zelfbewustzijn en zelfvertrouwen; wat jou dan weer helpt in het maken van krachtige keuzes in jouw dagelijkse leven. Dit proces brengt je dichter bij jezelf en resulteert in een zinvol en bezield leven.

We laten ons o.a. inspireren door metaforen uit het verhaal van "Zeehondehuid Zielehuid" van C.P.Estés. We maken verder ook gebruik van creatieve middelen en opdrachten; gesprekken;spiegelen en we geven het proces vorm in een (dag)boek die we gedurende het traject bijhouden. 

Deze reeks bestaat uit 4 groepsessies van 2,5u en 2u individuele begeleiding (data af te spreken tijdens het traject). Tussen de groepsessies door worden er opdrachten meegegeven om thuis aan te werken om de integratie in het dagdagelijkse te stimuleren.

Maximum 6 deelnemers.

WANNEER: Data avondreeks (19.30 - 22.00) op maandag: 29/02,  21/03,  18/04 & 09/05. Data ochtendreeks (9.00 - 11.30) op woensdag:  02/03, 23/03, 20/04 & 11/05.

Er is op zaterdag 12/03 ook een dagworkshop rond zelfzorg. Klik hier voor meer informatie.

WAAR: in het atelier van Arbol

BIJDRAGE: €310 inclusief alle materialen, drank en gezonde versnaperingen. Er is een vroegboekkorting: indien je je inschrijft voor 10/02 dan betaal je €295. 

Wil je je graag inschrijven of heb je een vraag? Neem dan contact op via onderstaand inschrijvingsformulier. Jouw inschrijving is pas definitief als een voorschot van €50 is overgeschreven op volgend rekeningnummer: BE06 2800 4008 8622 met vermelding van jouw naam en datum van de workshop.

Naam *
Naam