Back to All Events

Zelfzorg, terugkeer naar jezelf. Over grenzen en échte voeding.

WAT: Een workshop over misschien wel de belangrijkste cyclus in het leven van een vrouw: actief bezig zijn in de wereld en terugkeren naar jezelf.

Centraal staat het grote belang van regelmatig terug naar jezelf te keren zodat je je dagdagelijks werk gevoed, geïnspireerd en bezield kan aanvangen. Deze beweging van bij jezelf zijn en in de wereld zijn kan als een cyclus opgevat worden dat zich steeds opnieuw herhaald. Je bewustzijn van deze cyclus vergroten en inzicht krijgen in jouw specifieke cyclus vormen de rode draad binnen deze workshop.

Het is belangrijk om te leren voelen wanneer het voor jou tijd is om "naar huis te gaan" anders blijf je over jouw grenzen gaan.  

Dit thuis zijn is een "plaats" in jezelf, het is een soort gemoedstoestand; een stemming waarbinnen je jezelf "heel" voelt. Er is geen twijfel, voorzichtigheid of je wel juist handelt, gedraagt of goed denkt. Je voelt je goed in je vel. 

We onderzoeken wat ons kan tegenhouden om terug naar onszelf te keren: "wat maakt dat ik van mezelf afdwaal en over mijn grenzen ga?", "wat maakt dat ik me zo moe en weinig geïnspireerd blijf voelen?", "wat maakt dat ik alles heb om gelukkig te zijn maar mij toch niet zo voel?", "Ik kom er maar niet toe...", "Ik laat me leiden door wie of wat het meeste aan mij trekt, of het nu goed is voor mij of niet",...

Daarnaast exploreren we ook wat ons energie geeft en wat zinvol voelt. We proberen m.a.w. inzicht te krijgen in wat we echt nodig hebben; hoe we werkelijk voor onszelf kunnen zorgen. 

We laten ons inspireren door het verhaal "Zeehondenhuid zielehuid" (C.P. Estes) en exploreren het thema via (water)verf/pastelkrijt en andere creatieve middelen.

We werken in kleine groepjes: max. 7-8 deelnemers.

"Ilse bezit de kracht en de plek om jou helemaal uit je ratrace te halen en middenin een transformerend verhaal te brengen dat je nadien op jouw manier kan vormgeven en eigen maken. Precies met die inzichten die voor jou betekenisvol zijn." Charlotte De Mey
"Een workshop bij Ilse voelt als een frisse douche voor je ziel, 
waar je ondergestofte deeltjes terug naar boven komen en je weer energie
voelt stromen om de dans van het leven aan te gaan." C.Q.

Wanneer: zondag 29/05 van 11.00 - 16.00

Waar: in het atelier van Arbol

Bijdrage: €65 (inclusief materiaal, thee/koffie/water, gezonde versnapering en een biologische/vegetarische soep-en broodmaaltijd).

Wil je je graag inschrijven of heb je een vraag? Neem contact op via onderstaand inschrijvingsformulier. Jouw plaatsje is verzekerd als een voorschot van €25 is overgeschreven op volgende rekeningnummer: BE06 2800 4008 8622 met vermelding van jouw naam en datum van de workshop. Inschrijven kan tot en met 20/05/16.

Naam *
Naam