Wat

Elke sessie exploreer je mét en in een specifiek creatief medium zoals waterverf, collage, klei, (olie)pastel, mixed media, acryl, houtskool, vilt,... Via concrete en speelse oefeningen ontdek je verschillende kwaliteiten en mogelijkheden van een middel/werkvorm. Doorheen elke sessie is steeds een thema verweven dat raakt aan verschillende aspecten van het creatief proces zoals o.a.: leren loslaten en durven ontspannen in het onbekende, perfectionisme en uitstelgedrag, jouw innerlijke criticus intomen, jezelf toestemming geven om te spelen én te genieten, oefenen in focussen, openen van de zintuigen, archetype van de kunstenaar, durven "fouten" maken, overtuigingen die jouw creatieve flow in de weg staan doorbreken, ...

Door deze bewuste combinatie van vorm en inhoudelijke thema's verbreed én verdiep je jouw creativiteit. Wanneer je zowel vormelijk als inhoudelijk exploreert, ontstaat er een meer intens leerproces en grotere groei.

Tijdens het traject hou je een "journal" of creatief dagboek bij waarin je aantekeningen, ervaringen, gewaarwordingen, inzichten,...schrijft of vormgeeft. Na elke sessie krijg je een inspirerende thuisopdracht mee, deze kan ook hierin verwerkt worden. Het doel is om wat je leert en ervaart te integreren in jouw dagelijkse leven. Het is tevens een naslagwerk van jouw creatief groeiproces.

Het traject is een co-creatie: de helft van de workshops wordt door Ilse Makelberge (bezielster en organisator van het traject) gegeven, de andere helft wordt verrijkt met de inbreng van 5 eigenzinnige, getalenteerde en gepassioneerde creatives. Wat verder op deze pagina kan je meer over hen lezen.

We werken in een groep van maximum 10 deelnemers.

Wat kan jou dit brengen?

 • Je ontdekt jouw creatief vermogen en ervaart meer (keuze)mogelijkheden.

 • Je scherpt jouw zintuigen aan.

 • Inspiratie en methoden om in een creatieve flow te komen.

 • Een vergroot inzicht in wat jou soms kan tegenhouden om te creëren én wat je helpt om hier over te stappen.

 • Je versterkt het contact met jouw intuïtief weten

 • Je komt dichter bij jezelf en je vergroot jouw zelfvertrouwen.

 • Je ervaart hoe creëren jou energie kan geven. Creëren lokt ont-spannning uit.

 • Je leert hoe je jezelf kan voeden.

 • Plezier en een beter contact met jouw innerlijk kind/kunstenaar

 • Je maakt contact met de magie en het mysterie van creativiteit.

 • Wanneer jouw creativiteit (opnieuw) meer kan stromen, ervaar je meer vitaliteit in je leven. Een stromende creativiteit voedt vrijheid, vrijheid voedt creativiteit, enzoverder.


FACILITATORS UNFOLD YOUR CREATIVITY

ILSE MAKELBERGE

Ik zie mezelf als een vroedvrouw van dromen en verlangens: ik help je te vertrouwen op je eigen kracht en creatief potentieel om datgene wat essentieel is voor jou in de wereld neer te zetten. En dit op de manier die voor jou het meeste klopt. Ik inspireer je graag naar de meest creatieve en authentieke expressie van jezelf en je werk.

Creativiteit zie ik als iets heel natuurlijks, het zit in ieder van ons. Als we onbelemmerd onze creativiteit laten stromen voelen we ons vrij, krachtig, blij en vervuld.

www.arbolcoaching.be www.ilsemakelberge.be

Ilse geeft de workshops (olie)pastels/vilt/schilderen met acryl & mixed media

blue+in+the+face.jpg

sonja_foto.jpg

SONJA VAN DE WAL

Ik heb er voor gekozen om na 15 jaar lesgeven in beeldende vorming, meer diepgang en verbinding in de wereld te zetten vanuit creativiteit.

Mijn ontdekkingsreis wil ik met mijn boek en creatieve sessies doorgeven als creatief agogisch coach aan kinderen, tieners en jongeren. En volwassenen. Vanuit de overtuiging dat de puurheid in elk kind, groot of klein, bewaard moet blijven. Ik ben groeibegeleider in mijn creatief coachingsatelier ARTiclesS waar klein groot kan worden, groot klein mag zijn, klein en groot samen groeien.

Www.heppiemie.be www.articless.be

Sonja geeft de workshop mindful tekenen


GRIET CORNILLE

Als één iets is wat ik al heel mijn leven doe, dan is het boekjes vol schrijven, vol tekenen, vol schilderen of vol plakken. Een beelddagboekje, een museuminspiratieboekje, een hoe-voel-ik-mij-vandaag-boekje,... kortom van alles wat mogelijk is, zou ik gepassioneerd een boekje maken. Daarnaast hou ik ook van portretten maken, in verf, in potlood, op papier, op doek.

www.instagram.com/grietgrietgriet

Griet geeft de workshop papier & journalling

griet_foto.jpg

Els_foto 1.jpg

ELS VAN STEENDAM

Ik ben een creative explorer in hart en nieren.

Ik neem je mee op ontdekking naar die vrije kunstenaar in jezelf

die wil spelen en creëren in flow.

www.instagram.com/elsvansteendamart

Els geeft de workshop ink flow


LIEN KEMSEKE

Jaren deeltijds kunstonderwijs hebben me geleerd te “kijken-tekenen”. Hoewel het resultaat er mocht zijn, heb ik vaak het gevoel gehad dat er iets ontbrak. Ik zit nu sinds korte tijd op het waanzinnig interessante, authentieke, maar hobbelige bergpad van “voelen-creëren-bewegen”. 

Of ik nu teken of schilder of knip en plak of een beeld maak of zelfs dans, het is voor mij van belang er iets van mezelf in te kunnen leggen. 
Imperfectie omarmen, resultaten loslaten, in chaos mogelijkheden zien, durven lelijkheid in de wereld brengen en vanuit evenwicht mezelf een stukje vinden.... Zelfexploratie en -ontplooiing via creativiteit, het is mijn ding.

www.instagram.com/kemelskeien

Lien geeft de workshop sculptuur

Lien_foto.jpg

kaya_foto.JPG

KAYA AERIE JAKOVITS

Vanuit mijn 15 jaar ervaring in het lesgeven binnen diverse creatieve media ontwikkelde ik naast het doorgeven van kennis en vaardigheden ook een enorme belangstelling voor de persoon achter het werk. Een gezonde nieuwsgierigheid ontluikte zich en werd de insteek voor het bezield begeleiden van het individu in hun authentiek creatief proces met oor en hart voor hun verhaal. Binnen het medium klei tasten we met al onze zintuigen een diepere laag van ons innerlijk zelf af. Het verfrist ons bewustzijn en vitaliseerd diepere lagen van ons onderbewuste.We nemen letterlijk jouw leven in eigen handen en scheppen wat voor jou op dat moment belangrijk is. Rekening houdend dat het proces belangrijker is dan het product. Een ware massage voor lichaam en geest! 

www.kayajakovits.be

Kaya geeft de workshop boetseerklei


 

KIM ELEGEERT

Als klein meisje was ik veel, met alles wat ik kon vinden, iets aan het maken…..creativiteit werd ,en is nog steeds, de rode draad in mijn leven. Na jaren lesgeven in het onderwijs gooide ik  het over een andere boeg. Ik startte mijn eigen creatief atelier, volgde enkele coachopleidingen en ging op onderzoek naar die samensmelting van creativiteit en flow in je leven. Voor mij geeft het proces om iets te creëren een enorm rustgevend en inspirerend gevoel. Ik wil graag mensen helpen terug te gaan naar hun diepste voelen, om vanuit hun intuïtie de creativiteit in zichzelf te herontdekken en te ontplooien.

www.happynings.be

Kim geeft de workshop lino/druktechnieken

kim_profielfoto.png

So this, I believe, is the central question upon wich all creative living hinges: do you have the courage to bring forth the treasures that are hidden within you?
— Elizabeth Gilbert

Deelnemers over het traject

“Elke maand eens écht tijd maken om mijn creativiteit verder te ont-wikkelen, deed enorm veel deugd. Elke sessie verkenden we een ander materiaal waardoor ik kon ontdekken met welk materiaal ik het liefste ‘werk’. Door telkens enkele (vrijblijvende) opdrachten mee te krijgen, werd ik gestimuleerd om er ook thuis verder mee aan de slag te gaan. Ik heb meer durven ‘loslaten’! Het lukt me nu om gewoon te starten, te durven, te doen. :) Ilse is een zalige madam die me al veel heeft bijgeleerd en waarbij ik helemaal mezelf kan zijn. Die veiligheid die ik bij haar voel, is voor mij net essentieel om (creatief) te kunnen ontwikkelen.” -Tinnie

"Een jaar waarin ik als een klein vogeltje geholpen werd om mijn creatieve vleugels open te slaan. Heerlijk om Ilse te leren kennen als een bezielde en bezielende kunstenares!" - Maaike

"Dankzij het traject heb ik meer inzicht gekregen op welke manier ik mij het liefst creatief uit, wat eigenlijk mijn oorspronkelijke doel was voor het volgen van het traject. Daarnaast heb ik ook ontdekt wat mij vooral tegenhield om hiermee iets te doen en hoe ik deze blokkades kan laten oplossen. Ik ben je dan ook erg dankbaar voor alle inzichten en de speelse, openende manier waarop het traject werd gegeven. Ik heb er echt veel aan gehad!" -Viki

"Ik ben dankbaar dat ik hier mijn creativiteit heb ontdekt en kunnen ontwikkelen. Ik heb zowel de sessies als de huiswerkopdrachten hierin heel behulpzaam gevonden. Ook het feit dat je wat vragen stelde op momenten dat ik vast zat in de sessies, zorgde dat het terug kon stromen. Doordat ik nu ruimte maak voor creativiteit in mijn leven, voel ik veel meer vreugde en speelsheid. Ik heb een veilige ruimte ervaren van niet-streven, niet oordelen en “spelen”. Ik heb leren werken met mijn criticus en leren luisteren naar mijn “innerlijke kunstenaar”.
Ik heb vertrouwen gevonden in mijn creativiteit. Ik vind je warme en persoonlijke aanpak ook heel fijn." -Mathilde

Ik vond het heel bijzonder te merken hoe ik elke keer opnieuw in een soort 'bubbel' in mezelf terecht kwam waarin ik kon creëren vanuit een hele pure plaats. Ik ben normaal meer de persoon om te screenen, te observeren, rond te kijken, goed te weten waar anderen mee bezig zijn en te proberen om dan niet te erg af te wijken van 'de norm'. In jouw atelier merkte ik vaak pas op het einde van de namiddag op waar de anderen mee bezig waren. Kwam de interesse in hun werken pas op het moment waarop ik uit mijn eigen ruimte stapte. En niet omdat ik zo zeker was van mezelf/mijn resultaat dat de anderen er niet meer toe deden, maar gewoon, omdat ik in het proces van creëren zat, omdat er even niets anders was dan die stroom. Een hele fijne 'staat van zijn' die ik daar ontdekt heb! - Leen

Bedankt, Ilse, voor de vele wegwijzers naar mijn creatieve stroom.
Tijdens deze training heb ik mijzelf iets teruggegeven: Het vertrouwen in mijn creatieve kracht. ik had geen toegang meer omdat ik mijzelf wijsmaakte dat ik het niet bezat. Deze training was voor mij dan ook een ontzettende eyeopener.
Er is zeker iets in beweging gezet en ik ben benieuwd naar wat er nog zal komen, naar wat er nog zal ontstaan. Maar ik weet nu ook dat ik moet leren geduld hebben, geduld met mijzelf en met mijn groeiproces.
Ik begrijp nu ook wat er in het verleden steeds fout is gelopen, waarom ik steeds mijn ogen heb gesloten voor die creatieve stroom in mij.
De verwachtingen lagen steeds te hoog, ik gaf mezelf geen ruimte om te experimenteren. Tekenen en schilderen gebeurde onder teveel spanning waardoor het niet leuk was. En ik wil zo graag dat dit mijn ontspanning wordt, mijn ontlading, mijn vrijheid, mijn creatieve expressie kan alleen maar stromen als ik ontspannen ben.
ik heb ontdekt dat dit mijn passie is, iets dat ik zo graag doe met heel mijn hart en ziel.
Samengevat is dit mijn mantra: Geduld, mijzelf ruimte en tijd geven om te experimenteren en te groeien en blijven geloven in de aanwezigheid van mijn creatieve kracht.
Deze mantra heeft het jaartraject mij geschonken.
— -Sin Baeyens

Wanneer

10 zaterdagen van 13.30- 17.00: 21/9/19 - 19/10/19 - 09/11/19 - 14/12/19 - 11/1/2020 - 8/2/20 - 21/3/20 - 02/5/20 - 30/5/20 - 27/6/20

Waar

Koning Albertplein 17, 9820 Bottelare (Merelbeke)

Deelname

€795 incl BTW particulier/excl BTW zelfstandig.Inclusief alle materialen, thee/ koffie/gezonde knabbels, begeleiding en opvolging en inspiratie via mail, uitwisseling via een besloten online groep. Je plaats is definitief gereserveerd na overschrijving van het inschrijvingsgeld op volgend rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869 met vermelding van je naam en ‘unfold crea’.

VROEGBOEKKORTING: inschrijven=betalen voor 8/5/2019: €750 ipv €795

!Het is mogelijk om het inschrijvingsgeld in schijven te betalen, vraag er gerust naar.

Heb je een vraag? Wil je je graag inschrijven? Gebruik hiervoor onderstaand contactformulier.

Naam *
Naam
Phone
Phone