Training creatieve werkvormen

Knipsel_pastels2.JPG
 
 
You can learn more about a person in an hour of play than in a year of conversation
— Plato

WAT

Creatieve interventiemogelijkheden die helpen om meer beweging te brengen bij cliënten.

Soms is praten, inzicht verwerven en proberen te begrijpen niet voldoende. Soms blijft een cliënt hangen in het 'praten over'. Zo lopen gesprekken vast: de cliënt blijft een thema vanuit zijn/haar hoofd benaderen. Vaak maakt de cliënt moeilijk contact met zijn gevoel of soms zijn dingen gewoonweg niet onder woorden te brengen. Hier is het nodig om verder te kijken dan het zichtbare gedrag en denken alleen: het meer onbewuste gebied dient aangesproken te worden om zo inzichten, ervaringen en 'weten' in het bewustzijn te brengen. Creatieve werkvormen zijn bij uitstek efficiënt om onbewuste inhouden en beelden naar boven te halen. Deze werkvormen hebben de kwaliteit onbewuste inhouden te belichten maar ze halen niets naar boven dat niet klaar is om bewust te worden. Dit schept veiligheid en er kan beweging/groei komen. Creativiteit spreekt een ander deel van onze hersenen aan: het intuïtieve en gevoelsmatige. Het spreekt de verbeeldingskracht aan en omzeilt de censuur van het rationele denken. Als de reeds gekende inhouden (bewuste) en de nieuwe inhouden (onbewuste) met elkaar worden verbonden dan ontstaan er nieuwe mogelijkheden en perspectieven. Zo komt er opnieuw flow in de begeleiding en het leven van de cliënt.

Wat doe en leer je tijdens deze tweedaagse opleiding?

  • Je exploreert je eigen creativiteit en daarmee samengaande overtuigingen.
  • je ervaart wat bepaalde oefeningen en werkvormen teweegbrengen.
  • Je geeft ruimte aan je speelse kind/kunstenaar: je speelt, ontdekt en maakt plezier.
  • Door de oefeningen zelf te beleven, dringen ze dieper tot je door en ervaar je beter de toepassingsmogelijkheden in jouw praktijk/werk. 
"Play is the highest form of research". - Albert Einstein
  • Daarnaast leer je de oefeningen gebruiken in concrete situaties: je leert over de kwaliteiten van verschillende materialen: gebruik je in een bepaalde situatie eerder een specifiek materiaal? 
  • Je leert over opbouw en opdrachtformulering: waar hou ik rekening mee bij het aanbrengen van een creatieve werkvorm? Je leert over weerstand en veiligheid.
  • Je leert jouw eigen creatieve vermogens beter kennen.
Ik heb de training als verrijkend, verrassend, inspirerend en super fun ervaren! Er was een mooie balans tussen theorie/structuur en praktijk/creativiteit. Ik was erg verrast wat er allemaal kan voortkomen uit het gebruik van de creatieve werkvormen.
— Sabine Claeys
Ik vond het leerrijk en boeiend: ik ben vol enthousiasme en bruisende ideëen naar huis gereden. Er was een goede balans tussen theorie, duiding en uitproberen. De opbouw van de gebruikte werkvormen vond ik zeer goed: beginnen met toegankelijk materiaal zoals potloden, wasco’s,... om dan de tweede dag meer ‘onveilig’ materiaal zoals verf en klei te gebruiken.
— Caroline Steensels
De training steeg boven mijn verwachtingen uit. De directe inzetbaarheid van de werkvormen in de eigen praktijk is voor mij dé grote meerwaarde.
— Sabrina Heymans
Een mooie afwisseling tussen de verschillende werkvormen, Ik neem de aandacht voor een goede opbouw, ruimte en tijd laten met me mee. Ervaringen kunnen heel klein zijn maar wel enorm waardevol. Ik heb enorm veel inspiratie opgedaan omdat jij dit gewoon ademt, leeft,... Dit voelen en zien geeft een ‘boost’ en brengt ideeën op gang.
— Sigrid (team Arktos)
Het kader rond de verschillende opdrachten was heel inspirerend en motiverend. De veilige onveiligheid is iets wat ik zeker meeneem; alsook je inspirerende en open houding!
— Naoual (team Arktos)
De tweedaagse was enorm inspirerend doordat Ilse zelf de dingen met volle overgave geeft. Je krijgt ook echt ruimte om binnen de werkvormen op zoek te gaan naar toepassingsmogelijkheden voor de eigen doelgroep. Ilse speelt heel flexibel in op vragen en noden die onderweg opkomen. Dank je wel om ons zo te inspireren!
— Najma (team Arktos)
Er was een goede vertaling van de creatieve methodieken naar ons mindful atelier. Er was oor naar onze noden en vragen. Wat ik verder nog meeneem is de specifieke begeleidershouding. Bedankt!
— Tessa (team Arktos)
Een ware ontdekking, een ongeloofelijk aangename sfeer en zorgzame begeleiding. Magische ervaringen: ik krijg er alleen nog meer honger van!
— Inge Limpens
Ik heb de training als zeer positief, leerrijk én intens ervaren. De diversiteit aan werkvormen zat goed. Ik heb creatieve tools leren kennen om te gebruiken in mijn praktijk.
— Maria Heirman
Ik voel me geïnspireerd en ik kan onmiddelijk aan de slag met het nieuw geleerde. De opbouw, het concreet toepasbare, het stappenplan en de veilige sfeer waren een meerwaarde. Ik kom graag nog eens terug.
— Sofie Lombaert
De tweedaagse was als een nieuwe wereld die open gaat: mogelijkheden worden veel breder en er is meer diepgang. De beweging die telkens in gang wordt gezet, vond ik een echte meerwaarde.
— Catherine Cattaruzza

WIE

Deze training is voor coaches, begeleiders, leerkrachten, trainers en al wie wil leren werken met creatieve media en zijn eigen creatieve vermogens (verder) wil ontdekken.

maximum 9 deelnemers.

WANNEER

Maandagen 11/03/18 en 18/03/18 van 10.00 - 16.00

WAAR

De Avalonhoeve, Schaperstraat 6,  9860 Scheldewindeke

BIJDRAGE

€495 incl alle materialen, begeleiding, koffie/thee/gezonde knabbels en een biologisch vegetarische lunch van De Avalonhoeve.

Inschrijven doe je door het bedrag over te schrijven op volgende rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869 met vermelding van jouw naam, de workshop en datum. 

Heb je een vraag? Wil je je inschrijven? Gebruik hiervoor onderstaande knop