Mar
14
to Mar 21

Creatieve loopbaancoaching: wat is mijn werk?

"Jouw werk is te ontdekken wat jouw werk is en je er dan met hart en ziel aan over te geven." -Boeddha

WAT:

Een traject in kleine groep (4 deelnemers) waarbinnen je op zoek gaat naar wat je werkelijk wilt. Je kan dit traject ook individueel volgen, meer hierover kan je hier lezen.

Gedurende 6 groepssessies (telkens 3u) ga je op zoek naar wat jou bezield en waar jij je werk wil van maken. Na elke samenkomst krijg je een inspirerende thuisopdracht mee die dan het beginpunt vormt van de volgende sessie. Ik begeleid, coach en inspireer jullie op weg naar. Onderling wissel je uit, ontvang je en geef je feedback waardoor je van elkaar kan leren. De inbreng van de groep kan extra inzichten, kracht en moed geven. Tijdens het traject heb je recht op extra 2u individuele coaching waarbinnen specifiek kan verdiept worden rond een (deel)aspect.

Van binnen uit naar buiten: wie ben ik? wat verlang ik? wat drijft mij? Wat bezielt mij? Van daaruit zoek je samen naar wegen hoe je dit concreet kan vormgeven in de buitenwereld via o.a. een job. Zo dat jouw binnen- en buitenkant met elkaar overeenstemmen en je een grotere vitaliteit en flow ervaart.

Er wordt bewust en doelgericht gebruik gemaakt van creatieve methodieken omdat deze helpen om bepaalde onbewuste inhouden aan te spreken en helpen een verbinding te leggen tussen het bewuste en onbewuste. Soms kom je tijdens een begeleidings- en of coachingstraject niet verder met verbale interventies. Bijvoorbeeld wanneer je te veel in je hoofd zit en moeilijker contact kan maken met je gevoel of als bepaalde dingen gewoonweg niet of moeilijk onder woorden te brengen zijn. Creativiteit laat het beeldend vermogen spreken en omzeilt vaak de censuur van het verstand. De creaties spiegelen wie je werkelijk bent en hoe je de dingen doet. Het helpt om jouw eigen wereld met andere ogen te bekijken. Van hieruit kan inzicht en beweging komen.

Je hoeft geen specifieke ervaring te hebben in het werken met creatieve middelen.

Tijdens het traject hou je een soort dagboek of journal bij waarin je de oefeningen, thuisopdrachten, inzichten, tips e.a. vormgeeft via beelden en woorden.

Globale STRUCTUUR van de sessies:

In een eerste sessie probeer je een zicht te krijgen op jouw verhaal in relatie tot werk: wat is jouw vraag? wat is moeilijk? Waar wil je in groeien? Welke richting wil je uit? Is er een richting? Wat heeft verheldering nodig? je probeert via storytelling, archetypen en andere creatieve werkvormen aanvullende/nieuwe informatie te vinden die jouw verhaal meer helder en volledig maken. 

Sessie 2 start met uitwisselen rond de thuis gemaakte 'droom oefening'. Daarna ga je op zoek naar wat jou energie geeft en motiveert: wat zijn dingen die jou echt voeden? Waar is meer en waar is minder van nodig? 

Sessie 3: na het uitwisselen over de thuisoefening bekijk je jouw waarden, (levens)visie en missie. Waarom doe ik wat ik doe? Waarom wil ik dit werk in de wereld neerzetten? 

Sessie 4: Je maakt de koppeling naar werk: de waarden die we belangrijk vinden in ons leven koppelen we naar werk. Wat zijn (voor)waarden in je werk?

Sessie 5: Je kijkt naar enkele beperkende overtuigingen en herformuleert van hieruit enkele belangrijke affirmaties die jou zullen ondersteunen tijdens jouw verdere zoektocht/weg. 

Sessie 6: Je maakt jouw eigen beeldend en concreet actieplan: welke zijn de volgende stappen die je zal ondernemen. 

VOOR WIE

 • Als je de neiging hebt om te sterk aanwezig te zijn in jouw hoofd; 
 • voor "overthinkers";  
 • je voelt het verlangen om iets van jezelf in de wereld neer te zetten en je wil dit verder uitdiepen en uitklaren; 
 • je volgde reeds loopbaanbegeleiding maar je hebt er niet het gewenste resultaat mee verkregen;
 • je hebt de behoefte om duidelijkheid in de chaos te scheppen: het is hoog tijd om eens een aantal zaken op een rijtje te zetten; 
 • als je de koers van jouw onderneming wil evalueren en tot de kern/ziel ervan wil doordringen;
 • je wil een verandering binnen werk maar je hebt het gevoel dat "iets" jou blokkeert;
 • je hebt enig tijd niet gewerkt door ziekte of burnout en je vraagt je af hoe opnieuw richting en zin te geven aan werk en leven;
 • als je talenten in je huidige functie onvoldoende tot hun recht komen.als je werk je eigenlijk helemaal niet meer raakt of als je juist te veel bezig bent met je werk en er geen energie meer van krijgt; 

DATA: er zijn momenteel geen data ingepland. Dit traject kan vanaf 3 deelnemers doorgaan. Indien je interesse hebt, mail gerust dan hou ik je op de hoogte.

WAAR: Arbol, Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter (Oosterzele)

DEELNAME: Het totale pakket (=18 u groepscoaching +2u individuele coaching + opvolging via mail/thuisopdrachten+ alle creatieve media en materialen+ thee/koffie/water/gezonde knabbels) bedraagt €725          Jouw deelname is definitief en verzekerd als het bedrag is overgeschreven op volgend rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869 met vermelding van jouw naam en datum van de workshop. Neem contact op indien je het bedrag in delen wil betalen. 

 

View Event →
Mar
13
to May 29

Verdiepingstraject zelfzorg: over grenzen en échte voeding.

Centraal in dit traject staat het grote belang van regelmatig terug naar jezelf keren zodat je je dagelijkse werk gevoed, geïnspireerd en bezield kan aanvangen. Deze beweging van bij jezelf zijn en in de wereld zijn kan als een cyclus opgevat worden dat zich steeds opnieuw herhaald. Je bewustzijn van deze cyclus vergroten en inzicht krijgen in jouw specifieke cyclus vormen de rode draad van dit traject. 

Een traject waarin je op zoek gaat naar:

 • wat zelfzorg voor jou betekent,
 • welke plaats het in jouw leven inneemt, welke plaats je zou willen dat het inneemt,
 • wat maakt dat je er moeilijk in slaagt voldoende voor je zelf te zorgen,
 • hoe komt het dat je soms moeilijk de weg kan vinden naar "voeding" die goed voor jou? en wat is "goede voeding"? Dit zal voor iedereen iets anders zijn en dit probeer je tijdens deze reeks in kaart te brengen. 
 • Je onderzoekt ook oorzaken: "wat maakt dat ik van mezelf afdwaal en over mijn grenzen ga?", "wat maakt dat ik me zo moe en weinig geïnspireerd blijf voelen?", "wat maakt dat ik alles heb om gelukkig te zijn maar mij toch niet zo voel?", "Ik kom er maar niet toe"...
 • Wat kan jou hierin helpen en ondersteunen? Wat zijn hulpmiddelen? Je onderzoekt en bevoelt wat jou energie geeft, blij maakt, wat zinvol voelt.
 • Je probeert inzicht te krijgen in wat je écht nodig hebt; je leert over de noodzaak om regelmatig terug naar jezelf te gaan.
 • Je leert over de grote waarde van creativiteit: het is essentieel in een vreugdevol leven.
 • Je zet stappen naar inzicht in jouw eigen patroon of ritme binnen zelfzorg; wanneer ga ik over grenzen? Wanneer is het voor mij té veel? Welke 'signalen' tonen zich? Hoe ziet mijn cyclus er uit?

Clarissa Pinkola Estés over 'bij jezelf zijn': "...is een soort gemoedstoestand, een stemming waarbinnen je jezelf heel voelt: er is geen twijfel, voorzichtigheid of je wel juist handelt, gedraagt of goed denkt. Je voelt je goed in je vel".

Tijdens deze reeks probeer je dieper te graven op zoek naar (hulp)middelen en inzichten die jou helpen beter voor jezelf te zorgen zodat je je op een duurzame wijze goed in je vel voelt. Hierdoor vergroot je je jouw zelfbewustzijn en zelfvertrouwen; wat jou dan weer helpt in het maken van krachtige keuzes in jouw dagelijkse leven. Dit proces brengt je dichter bij jezelf. 

Je laat je o.a. inspireren door metaforen uit het verhaal van "Zeehondehuid Zielehuid" van C.P.Estés. Verder wordt er ook gebruik gemaakt van creatieve middelen en opdrachten; gesprekken; spiegelen en je geeft je proces vorm in een (dag)boek die je gedurende het traject bijhoudt. Dit creatieve dagboek/journal zal tijdens de sessies én thuis een belangrijk middel zijn om tot expressie, gewaar zijn en nieuwe inzichten te komen.

Het traject bestaat uit 5 twee of driewekelijkse groepssessies van 2.5 uur. Tussen de sessies door worden er opdrachten meegegeven om thuis aan te werken om de integratie in het dagdagelijkse te stimuleren.

Maximum 6 deelnemers.

"Ilse bezit de kracht en de plek om jou helemaal uit je ratrace te halen en middenin een transformerend verhaal te brengen dat je nadien op jouw manier kan vormgeven en eigen maken. Precies met die inzichten die voor jou betekenisvol zijn." Charlotte De Mey

WANNEER:5 sessies op dinsdagvoormiddag telkens van 9.15 - 11.45: 13/3/18, 27/3/18, 14/4/18, 8/5/18 en 29/5

BIJDRAGE: €300 voor het traject. Inclusief begeleiding, tussentijdse email opvolging, materiaal, thee/koffie/fruitsap en gezonde knabbels. VROEGBOEKKORTING: inschrijven VOOR 15/02/18:270

Dit traject kan ook individueel opgestart worden.

Naam *
Naam
View Event →