Back to All Events

Verdiepingstraject zelfzorg: over grenzen en échte voeding.


Centraal in dit traject staat het grote belang van regelmatig terug naar jezelf keren zodat je je dagelijkse werk gevoed, geïnspireerd en bezield kan aanvangen. Deze beweging van bij jezelf zijn en in de wereld zijn kan als een cyclus opgevat worden dat zich steeds opnieuw herhaald. Je bewustzijn van deze cyclus vergroten en inzicht krijgen in jouw specifieke cyclus vormen de rode draad van dit traject. 

Een traject waarin je op zoek gaat naar:

  • wat zelfzorg voor jou betekent,
  • welke plaats het in jouw leven inneemt, welke plaats je zou willen dat het inneemt,
  • wat maakt dat je er moeilijk in slaagt voldoende voor je zelf te zorgen,
  • hoe komt het dat je soms moeilijk de weg kan vinden naar "voeding" die goed voor jou? en wat is "goede voeding"? Dit zal voor iedereen iets anders zijn en dit probeer je tijdens deze reeks in kaart te brengen. 
  • Je onderzoekt ook oorzaken: "wat maakt dat ik van mezelf afdwaal en over mijn grenzen ga?", "wat maakt dat ik me zo moe en weinig geïnspireerd blijf voelen?", "wat maakt dat ik alles heb om gelukkig te zijn maar mij toch niet zo voel?", "Ik kom er maar niet toe"...
  • Wat kan jou hierin helpen en ondersteunen? Wat zijn hulpmiddelen? Je onderzoekt en bevoelt wat jou energie geeft, blij maakt, wat zinvol voelt.
  • Je probeert inzicht te krijgen in wat je écht nodig hebt; je leert over de noodzaak om regelmatig terug naar jezelf te gaan.
  • Je leert over de grote waarde van creativiteit: het is essentieel in een vreugdevol leven.
  • Je zet stappen naar inzicht in jouw eigen patroon of ritme binnen zelfzorg; wanneer ga ik over grenzen? Wanneer is het voor mij té veel? Welke 'signalen' tonen zich? Hoe ziet mijn cyclus er uit?

Clarissa Pinkola Estés over 'bij jezelf zijn': "...is een soort gemoedstoestand, een stemming waarbinnen je jezelf heel voelt: er is geen twijfel, voorzichtigheid of je wel juist handelt, gedraagt of goed denkt. Je voelt je goed in je vel".

Tijdens deze reeks probeer je dieper te graven op zoek naar (hulp)middelen en inzichten die jou helpen beter voor jezelf te zorgen zodat je je op een duurzame wijze goed in je vel voelt. Hierdoor vergroot je je jouw zelfbewustzijn en zelfvertrouwen; wat jou dan weer helpt in het maken van krachtige keuzes in jouw dagelijkse leven. Dit proces brengt je dichter bij jezelf. 

Je laat je o.a. inspireren door metaforen uit het verhaal van "Zeehondehuid Zielehuid" van C.P.Estés. Verder wordt er ook gebruik gemaakt van creatieve middelen en opdrachten; gesprekken; spiegelen en je geeft je proces vorm in een (dag)boek die je gedurende het traject bijhoudt. Dit creatieve dagboek/journal zal tijdens de sessies én thuis een belangrijk middel zijn om tot expressie, gewaar zijn en nieuwe inzichten te komen.

Het traject bestaat uit 5 twee of driewekelijkse groepssessies van 2.5 uur. Tussen de sessies door worden er opdrachten meegegeven om thuis aan te werken om de integratie in het dagdagelijkse te stimuleren.

Maximum 6 deelnemers.

"Ilse bezit de kracht en de plek om jou helemaal uit je ratrace te halen en middenin een transformerend verhaal te brengen dat je nadien op jouw manier kan vormgeven en eigen maken. Precies met die inzichten die voor jou betekenisvol zijn." Charlotte De Mey

WANNEER:5 sessies op dinsdagvoormiddag telkens van 9.15 - 11.45: 13/3/18, 27/3/18, 14/4/18, 8/5/18 en 29/5

BIJDRAGE: €300 voor het traject. Inclusief begeleiding, tussentijdse email opvolging, materiaal, thee/koffie/fruitsap en gezonde knabbels. VROEGBOEKKORTING: inschrijven VOOR 15/02/18:270

Dit traject kan ook individueel opgestart worden.

Naam *
Naam