Versterk je verbinding met je creativiteit en je intuïtieve wijsheid

 
 
 
 

WAT

Een community van mensen die hun kunst en vrijheid (opnieuw) een volwaardige plaats geven. Een avontuurlijke en transformerende reis naar jezelf via een kleurrijke en creatieve route.

Een jaar waarin je zelf-liefde, overvloed, creativiteit en je intuïtieve wijsheid wakker maakt en centraal stelt. Jezelf toestemming geven om te groeien, bloeien en schitteren. Toestemming om te zijn zoals je echt bent. Kracht en vertrouwen opbouwen. Creativiteit als een poort, een weg tot zelfontwikkeling. Je creëert vanuit je intuïtie en je gebruikt je daadkracht -de handen van het ego- om in de wereld te zetten. Genieten. Contact met de seizoenen in en buiten jezelf. Je exploreert het 'wilde' onbekende via schilderen, collage en mixed media.

“Don’t worry about being original. Just be authentic.”

— Elizabeth Gilbert

Een traject waarin je leert om je creativiteit te durven tonen, in de wereld zetten,… je leert jezelf laten zien. Eerst in een veilige groep met anderen, daarna ook in de ruimere buitenwereld. Ieder van ons bezit een prachtig creatief potentieel dat zit te popelen om gezien te worden.

paint on foot.JPG

Rode draad doorheen het traject zijn de natuurlijke cycli in ons leven zoals o.m. de seizoenen. Je doorloopt bewust de verschillende seizoenen met hun bijhorende thema's. De herfst gaat over loslaten en eren waardoor dingen kunnen veranderen. Je observeert de verschillende bruine aardetinten, het herfstige oranje-goud-rood-geel om je heen en integreert ze in je schilderwerk. Tijdens de winter zoek je de stilte in jezelf op én onderzoek je wat stilte en soberheid in je schilderwerk kan betekenen. De winter nodigt uit om naar binnen te gaan en een gepaste 'stille' expressie in je werk te brengen: hoe kan je dit stille element in je werk brengen? Na de winter komt de lente, deze periode toont je nieuwe frisse kleuren om je heen die je in je schilderwerk kan verwerken. Dit seizoen kenmerkt zich door het ontwaken van datgene wat sliep: hoe kan je je creativiteit en je innerlijke kunstenaar nog verder doen groeien en bloeien? Jezelf toestemming geven helemaal in het bloeien te stappen en jezelf te verbinden met overvloed is waar de zomer voor staat. Het zorgeloze van je innerlijke kind komt helemaal tot uiting: ook in je werk laat je intuïtie en speelsheid tot z'n volle potentieel komen. Felle kleuren, beweging, vreugde en durf staan op de voorgrond. 

 Naast de meer traditionele materialen zoals penselen, rollers, stempels en sjablonen gebruik je ook natuurlijke materialen die je in de natuur gaat sprokkelen. 

Je leert ook basistechnieken -opbouw portret, kleurgebruik, mixed media technieken- die je dan op intuïtieve manier probeert toe te passen.

Bolen_forest_fase.JPG

Rituelen -als kleine dagdagelijkse praktijken om te installeren- krijgen aandacht. Elke sessie start je in een cirkel: je komt toe, je stemt je af op je binnenkant/creativiteit en de groep. Ik open met een thema, inspiratie vanuit een kunstenaar(es), een verhaal of een vraag vanuit de groep. Je formuleert een intentie voor de dag en je begint. Ik begeleid je zachtjes -soms iets meer uitdagend- in je creatieve proces. Je sluit de sessie opnieuw samen af in de cirkel: je neemt elk iets mee om thuis aan verder te werken tot de volgende bijeenkomst. Dit vormt dan het startpunt van de volgende sessie. Je wordt uitgenodigd om een journal (creatief dagboek) bij te houden waarin je je proces kan in neerschrijven, tekenen,… een naslagwerk van je proces dat jaar. Daarnaast krijg je een inspirerende thuisopdracht mee naar huis.

Het doel is om datgene wat je dit jaar leert, ervaart en opbouwt effectief in je dagelijkse leven verder kan laten groeien. Dit vraagt een engagement om in het traject/proces te stappen.

Deelnemers aan het woord:

“Verf aan de handen, een smile op het gezicht, rust in mijn hoofd en mijn ziel duidelijk gevoed.  Dit was keer op keer het zichtbare en voelbare resultaat na 'wild and creative'.

Gevoed door het schilderen, door het voelen van de verf, door het experimenteren, door collages, door de visualisaties, door quotes, door het aanspreken van mijn intuïtie, door de kaarten, door diepgang en luchtigheid, door megagezellige babbels, door gewijde stilte, door dipjes te doorleven, door het proces van de groep.... 
Maar de gevolgen van 'wild and creative' gaan verder dan de dag zelf, veel verder... De impact is ook thuis voelbaar door het invoeren van 'heilige schildertijd' en zichtbaar door het aanmaken van een kunstenaarsaltaar en door de vele creaties die mijn huisgenoten hier en daar de weg versperren.

De begeleiding door Ilse was fantastisch! Zij zorgde telkens voor een stralende en enthousiaste ontvangst. Alles mocht, niets moest. Ilse zorgde voor gepaste uitdagingen en liet ruimte om zelf te voelen en aan te geven waar, wanneer en op welke manier je haar nodig had. Fantastische begeleiding en een heel fijn concept! Dankjewel, ik draag dit mee“ -Inge Limpens

——

Het wild en creative jaartraject is voor mij een creatieve en voedende  pauze in ons drukke vrouwenbestaan. Het is een verademing om samen met een kleine groep vrouwen op ontdekkingstocht te gaan naar je wijze ziel met kleur, vorm en expressie.

Ilse is een therapeut en creatief duiveltje-doet- al, die je met enthousiasme in verschillende werkvormen meeneemt.  Je krijgt de kans om te experimenteren met verschillende technieken: abstract schilderen, collages, structuur-portretten, druppelschilderijen, ... Muziek, stilte en je eigen emoties leiden je naar het maken van je eigen 'doorvoelde werk'. Elk werk heeft betekenis omdat het altijd begint met een uitnodiging om een bepaalde emotie of ervaring te onderzoeken. Kortom een boeiend parcours voor wie zich creatief en innerlijk wil verrijken.” -Tania JoorisWANNEER

Zaterdagen van 10.30 – 16.00: 29/09/18, 27/10/18 - 24/11/18 - 15/12/18 - 19/01/19 - 16/02/19 - 30/03/19 - 11/05/19 en 22/06/19.

Data nieuw traject 2019-2020: zaterdagen van 10.30 tot 16.00: 28/09/19 - 26/10/19 - 16/11/19 - 07/12/19 - 18/01/20 - 15/02/20 - 28/03/20 - 25/04/20 - 23/05/20 en 20/06/20

WAAR

Neerstraat 22, 9921 Vinderhoute ( nabij Gent)

BIJDRAGE

€950 incl BTW particulier/excl BTW zelfstandig. Deze prijs is all in:

  • 10 dagworkshops

  • inclusief alle materialen: verf, schildersdoek, papier, pastels, inkt, canvasboards en allerlei ander mixed media materiaal.

  • Thee/koffie/water/fruitsap/gezonde knabbels tijdens de hele dag

  • Een verse bio lunch

  • Professionele begeleiding

  • Tussentijdse inspiratie en opvolging via email, audio/video en een online besloten groep.

Jouw inschrijving is definitief na overschrijving van het bedrag op volgend rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869  met vermelding van je naam en "wild & creative". Het is mogelijk om het inschrijvingsgeld in schijven te betalen; vraag er gerust naar. 

.vroegboekkorting! inschrijven voor 8/05/18: €895 ipv €950

Heb je een vraag? wil je je plaats reserveren? Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Naam *
Naam