Aug
4
to Aug 5

Creative wanderlust: weekend

paint on foot.JPG

WAT

Je gaat onderweg met de mindset van een reiziger. Op weg in jezelf, buiten jezelf, in de natuur, met anderen of alleen. Je wandelt doelloos rond; je ontdekt (nieuwe) dingen. Je gebruikt je innerlijk kompas. Je geeft vorm en expressie aan datgene wat je op je (reis)weg tegen komt. Je schildert, tekent, fotografeert, beweegt... en experimenteert volop. 

Je tekent met je hele lichaam, je fotografeert met opzet vaag een reeks objecten, je schildert met alles buiten een penseel, je tekent met je voeten, je schildert blind contouren, je gaat schaduwen opsporen, je focust op tussenruimtes, maakt een abstractie van een complex thema, je maakt poëzie met objects trouvé,... Je doet alles anders, net zoals je op reis bent in een onbekend land. Je kiest voor toeval, doet 100% je zin, volgt je impulsen en gebruikt allerlei creatieve media op onconventionele wijze. Je durft een beetje raar te doen.

Schakel de 'noise' uit in je hoofd, volg je gut feeling en verheug je in wat zich ontvouwt.

Een avontuurlijk tweedaagse zowel voor 'nieuwe' creatieve reizigers als meer ervaren reizigers die graag hun creatieve projecten een hernieuwde input willen geven. Voor wie graag anders en vrijer wil leren kijken en vormgeven. 

 
 

WANNEER:   Zaterdag 15/7 en zondag 16/7 telkens van 10.30 - 17.00

WAAR: Atelier van Arbol  Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter.

BIJDRAGE: €175 voor de tweedaagse. Inclusief alle materialenVROEGBOEKKORTING: inschrijven en betalen voor 06/06:  160. Jouw inschrijving is definitief na overschrijving van het bedrag op volgend rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869  met vermelding van je naam en 'creative wanderlust'

Wil je je graag inschrijven? Heb je nog vragen? Gebruik hiervoor onderstaand inschrijvingsformulier.

Naam *
Naam

 

 

 

View Event →

Jul
8
10:30 AM10:30

Dagworkshop: 'Creative flow'

WAT: Een dag waar je je richt op het "vrij maken" van jouw creatieve stroom: door te beginnen, te doen, door in eerste instantie niets te censureren en beperkende stemmetjes de deur te wijzen. Zo geef je jouw creativiteit de kans (opnieuw) vrijer te stromen. Je spreekt jouw innerlijke kind/kunstenaar aan en laat haar/hem vrij spelen. Dit opent en schept mogelijkheden. Via het exploreren, voeden en oefenen van jouw creativiteit breng je een energie op gang die een positief effect heeft op je (creatieve)werk en je leven. 

In de voormiddag doe je allerlei oefeningen die tot doel hebben jou uit je denken (en oordelen) te halen. "You loosen up": je maakt als het ware jouw creatieve spieren losser waardoor er een grotere (speel)ruimte ontstaat. Je werkt met oliekrijt, pastel, waterverf, houtskool, collage, acrylverf, klei, natuurlijke materialen,... 

Er is een lunchpauze voorzien rond 12.30/13.00: voor alle deelnemers is er verse vegetarische bio soep.

Na de lunchpauze integreer je de gebruikte technieken en jouw ervaringen in één persoonlijk beeld.

 
creative flow maart 012.jpg
 

praktisch: Je kan eigen materiaal meebrengen (een groot en klein schildersdoek/canvas of dik schilderspapier, enkele (basis)kleuren acrylverf die jou aantrekken) of materiaal van Arbol gebruiken. Hiervoor betaal je €8. 

WAAR: in het atelier van Arbol

DEELNAME: €85 Dit is inclusief alle overige materialen (zoals penselen, waterverf, oliepastels, lijm, aquarelpapier, stiften,enz.), thee/koffie/water/gezonde knabbels/bio soep en begeleiding.

Wil je je graag inschrijven of heb je een vraag? Neem dan contact op via onderstaand inschrijvingsformulier. Jouw plaats is verzekerd wanneer het bedrag is overgeschreven op volgend rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869  met vermelding van 'crea flow jan' 

Naam *
Naam
View Event →
Apr
2
10:30 AM10:30

Schilderatelier Creative fire-VOLZET

Wat

Een schildersatelier waar alles draait om loslaten, overgave, experimenteren, in het moment komen, durven "missen", beweging,... plezier en genieten! Een hele dag experimenteren met kleur en mogelijkheden. De focus ligt op jezelf "uitdagen": je gaat een stapje verder dan speels experimenteren: je werkt ook met wat je moeilijk vindt. Je daagt jezelf uit en gaat er -"uitbundig"- in overdrijven zodat het moeilijke toch opnieuw speels kan worden. Via het uitdagend en uitbundig gebruiken van verschillende technieken en thema's ontstaat er nieuwe inspiratie en (her)activeer je jouw creativiteit. 

Je schildert op muziek, gebruikt materialen uit het bos als penseel, je voelt en beweegt de verf met je handen, je draait jouw schildersdoek midden in een beeld om, overschildert wat je "mooi" vindt (kill your darlings!), je laat los, neemt vast,... Avontuur staat voorop en je stelt je open voor wat komt. Een workshop die moed en durf vraagt en jou dit tegelijk ook leert.

“The point is not for you to do something that’s never been done before. The point is for you to do something YOU have never done before.”

— Elizabeth Gilbert  

Mogelijke thema's en technieken: van chaos naar eenvoud, loslaten, centeren, een sterke focus in je werk brengen, werken met afdrukken, abstraheren van natuur, een muziek beeld creëren, werken met lagen, verhaal en woorden incorporeren, ...

Het verloop van een workshop ziet er meestal als volgt uit: we beginnen met een korte ontspanning en maken contact met onszelf. Ik reik een bepaalde techniek, thema of open opdracht aan die steeds vrijblijvend is: ik leg uit en toon voor, je voelt zelf wat je er verder mee wil doen. Daarna gaan we over tot de ontmoeting met ons doek en de verf.  

Er  is ook tijd voorzien waarbinnen je -vrijblijvend - ervaringen met elkaar kan bespreken: wat valt je op? wat is moeilijk/makkelijk? We vergelijken en bespreken ons werk zelf niet met elkaar, we delen over het proces dat we ervaren. Opnieuw is dit slechts een uitnodiging: wie de behoefte niet voelt om over zijn/haar creatief proces te delen kan rustig verder schilderen. 

Rond 13.00 is er een middagpauze: er is voor iedereen verse biologische soep voorzien. Wie wil kan zich laten inspireren door een kleine wandeling in het bos achter het atelier. Na de pauze schilderen we verder tot 16.30 en ronden daarna rustig af.

Praktisch: volgend materiaal breng je zelf mee: enkele basiskleuren acrylverf,  twee canvassen of dik schilderspapier, eventueel penselen of waar je graag mee wil schilderen. Eventueel een schort of hemd die vuil mag worden. Wie zelf geen materiaal meebrengt kan voor €8 materiaal ter plaatse gebruiken.

Wat kan jou dit allemaal brengen?

  • Schilderen nodigt uit om los te laten, om te leren ontspannen in het onbekende. Hierdoor ontstaat er innerlijk meer ruimte, rust en energie. Terwijl je je overgeeft aan het creatief proces openen er zich nieuwe mogelijkheden. Je durft (opnieuw) spelen. 
  • Schilderen is een kleurrijke, voedende, speelse en inspirerende manier om aan persoonlijke ontwikkeling te werken. Schilderen is op zoek gaan naar wie je echt bent en dat aan de wereld tonen. Schilderen is een krachtig middel tot groei.
  • Het brengt ook vreugde, lichtheid en energie. Schilderen=gewaarworden=voelen=leven.
  • Schilderen is een "vervoermiddel" richting jezelf in het hier en nu. Het brengt je tot bij jezelf. 
  • Schilderen gaat ook over toestemming geven aan jezelf: jezelf toelaten om te experimenteren, om te spelen, fouten te maken, opnieuw te beginnen,... toelaten wat in jou aanwezig is en gezien wil worden, ...én jezelf toestaan om te genieten van dit hele proces. Je oefent in "Ja" zeggen tegen jezelf.
  • Iedereen heeft een vermogen tot creativiteit: iedereen heeft het vermogen om vanuit niets iets te creëren. Dit vermogen kan je nooit kwijt raken; je kan er enkel te ver van verwijderd zijn. Je vergroot het contact met je creatief vermogen.
  • Om het met Picasso te zeggen: "Ieder kind is een kunstenaar, de uitdaging is er één te blijven als je opgroeit." We brengen het kind en de kunstenaar opnieuw (meer) naar boven en laten hen aan het woord.

Wanneer

Maandag 2/04/18 van 10.30 - 16.30

Passen deze data niet? Vraag gerust naar andere mogelijkheden: deze workshops worden ook op vraag aangeboden. Lees hier meer.

Waar

In het atelier van Arbol, Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter

Deelname

80 (incl.btw) voor een dagworkshop. Alle overige materialen, thee/koffie/water/gezonde knabbels/bio soep en begeleiding zijn in de bijdrage inbegrepen. Jouw inschrijving is definitief na overschrijving van het bedrag op volgend rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869  met vermelding van jouw naam, datum  en naam workshop. 

Heb je een vraag? Wil je je graag inschrijven? Gebruik hiervoor onderstaand contactformulier

Naam *
Naam

 

 

 

 

 

View Event →
Jan
16
to Jan 18

Schilderen en stilte: een creatieve reis waar je jezelf ontmoet

2017-10-19 16.26.19_klein.jpg

WAT

Als we stil worden en goed luisteren kunnen we binnenin onszelf heel wat ontdekken. Er komt een hele wereld tevoorschijn waar we vaak -door drukte om ons heen- contact mee verliezen. Tijdens de driedaagse ga je deze wereld al schilderend verkennen: via kleur, vorm, textuur, symbolen breng je deze naar buiten. Stap voor stap ga je dieper in de stilte van jezelf en zie je wat zich wil ontvouwen. We verbinden de uiterlijke natuur met onze innerlijke natuur.
Deze manier van schilderen begeleid je op weg naar groei en zelfontwikkeling. Het brengt een dialoog op gang tussen je bewuste en onbewuste. Via deze weg her-inner je jezelf.

WANNEER

Dinsdag 16/01/18 tot en met donderdag 18/01/18 telkens van 10.00 -16.00

WAAR

BZN Stiltehoeve Metanoia vzw
Waterhoek 2
8340 Moerkerke-Damme

BEGELEIDING

Ilse Makelberge

PRAKTISCH

Prijs: Prijs € 340.00 (*)
(* in uitzonderlijke gevallen kan een sociaal tarief worden toegestaan.)
Inbegrepen: begeleiding met 2 overnachtingen in vol pension op een gedeelde kamer met gemeenschappelijk sanitair. Eigen kamer en/of privé sanitair is mogelijk indien beschikbaar en mits toeslag. Aan te vragen bij inschrijving.

Inschrijven kan via onderstaande knop.

View Event →
Apr
8
1:30 PM13:30

'Ruimte & creativiteit' workshops

 

Ruimte voor creativiteit

Ruimte: een plaats, moment of gelegenheid voor creativiteit

Ruimte: lucht - zuurstof - (bewegings-) vrijheid - overvloed brengen binnen creativiteit

Wat

Maandelijkse workshops waarbinnen je zowel vormelijk als inhoudelijk exploreert binnen jouw creativiteit. Je gaat op verkenning, speelt, experimenteert en leert. Het doel van elke workshop is jouw creatief vermogen meer bewust en wakker te maken. Je scherpt je zintuigen aan en ervaart meer (keuze)mogelijkheden.

Elke workshop exploreer je mét en in een specifiek creatief medium zoals waterverf, collage, klei, (olie)pastel, acryl, houtskool, textiel,... Via concrete en speelse oefeningen ontdek je verschillende kwaliteiten en mogelijkheden van een middel/werkvorm. Doorheen elke sessie is een thema verweven dat raakt aan verschillende aspecten van het creatief proces zoals bijvoorbeeld: leren loslaten, jouw innerlijke criticus intomen, jezelf toestemming geven om te spelen én te genieten, oefenen in focussen, openen van de zintuigen,... Door deze bewuste combinatie van vorm en inhoudelijke thema's verbreed én verdiep je jouw creativiteit. 

We werken in kleine groep: maximum 8 deelnemers.

Wanneer

Maandelijks op zaterdagnamiddag van 13.30-16.30

Data: 08/1026/1117/1218/02, 08/04 en 06/05

Passen deze data niet? Vraag gerust naar andere mogelijkheden: deze workshops worden ook op vraag gegeven. Lees hier meer.

Waar

In het atelier van Arbol, Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter

Deelname

Losse workshop: €50 (incl BTW particulieren/ excl. BTW zelfstandigen) OF

meerbeurtenkaart  4 sessies = €180 (6 maanden geldig) / 6 sessies = €260 (9 maanden geldig) 

Jouw inschrijving is definitief na overschrijving van het bedrag op volgend rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869 met vermelding van jouw naam en datum  van de workshop. Je kan je tot 3 dagen voor de workshop inschrijven.

Heb je een vraag? Wil je je graag inschrijven? Gebruik hiervoor onderstaand contactformulier.

Naam *
Naam

 

 

 

 

 

View Event →
Apr
23
2:00 PM14:00

Mad tea party: onmogelijk bestaat niet

Een speelse, creatieve en geestverruimende workshop!

Vanaf 14.00 zijn jullie welkom om mee aan tafel te schuiven en jullie over te geven aan een speelse exploratie van jullie verloren gewaande, sluimerende, kleine, grote en/of (on)mogelijke verlangens. We stellen ons voor dat alles mogelijk is; we laten onze gangbare logica thuis en we stappen de sfeer binnen van Alice in wonderland: we jump into the rabbit hole.  Samen met andere genodigden genieten we van een "mad tea moment": we draaien de zaken om; leren van de (gekke) ingevingen van anderen: we laten ons blindelings leiden door een penseel en ontdekken wat die ons wil tonen; we genieten van heerlijke vegan pie & cake; liters thee... niets moet alles kan.  Een workshop die jou vanuit "madness" even wat dichter bij jezelf wil brengen.

  Alice: " This is impossible!"       Mad Hatter: "ONLY if you believe it is."

Bijdrage: 45€ (inclusief alle materialen, thee en vegan gebak)

Maximum 8 deelnemers. Een plaats in  de workshop is verzekerd na inschrijving en betaling van het juiste bedrag op rekeningnummer 280-0400886-22 met vermelding van naam en datum van de workshop.

Zin in anders dan anders? Schrijf je in via onderstaand formulier!

View Event →
Feb
27
10:00 AM10:00

Dagworkshop verbindend communiceren en creatieve verdieping

WANNEER: Zaterdag  27 februari 2015 van 10.00 tot 16.30

WAT: Een dagworkshop rond verbinding met jezelf en de ander.

"Verbindende Communicatie, wat is het en hoe begin je eraan? Loop je ook wel 's vast in je communicatie? Reageer je soms feller dan je bedoelde? Komen de woorden er op een ongelukkige manier uit? Heb je 't idee niet altijd begrepen te zijn? Of begrijp je de ander niet?"

In de voormiddag krijg je een kort en duidelijk theoretisch communicatiekader als handvat aangereikt. Met behulp van dit kader verbinden we ons allereerst met onze eigen binnenwereld: wat leeft er daar, wat voel ik en wat heb ik nodig? Dat is nl de eerste stap in het gaan verbinden met een ander, contact maken met wat er is in onszelf... (begeleiding door Lore Verdin van BirdsCanFly)

Tijdens de middagpauze (1u) wordt er een biologische soep- en broodmaaltijd aangeboden.

In de namiddag verfrissen we eerst ons lichaam en onze geest door een kleine boswandeling of een korte ontspanningssessie (yoga, beweging). Daarna verdiepen we ons verder in onze behoeften en de moeite die we vaak ervaren deze toe te laten (bewust/onbewust). We verdiepen dit thema via creatieve methodieken: we geven vorm en uitdrukking aan één of meerdere behoeften via verf, klei, kleur,...  We gaan uit ons hoofd en in ons voelen en ervaren. We proberen m.a.w. behoeften te herkennen én te erkennen door ze vormelijk een plaats te geven en "in de wereld te zetten".  Dit versterkt de verbinding met jouw (diepe) behoefte(n) en stelt jou in staat om er vlugger en beter contact mee te maken.  Begeleiding door Ilse Makelberge

Waar:  ARBOL, Aalmoezenijestraat 8, Oosterzele, België (kaart)

Prijs :€85 (inclusief materiaal, thee/koffie/water, gezonde versnapering en een biologische soep- en broodmaaltijd).

Wil je je graag inschrijven of heb je een vraag? Neem dan contact op via onderstaand inschrijvingsformulier. Jouw inschrijving is pas definitief als een voorschot van €25  is overgeschreven op volgend rekeningnummer: BE06 280-0400886-22 met vermelding van jouw naam en datum van de workshop.

Naam *
NaamView Event →
Feb
15
7:30 PM19:30

Dans- en beeldexpressie

WAT  We starten met het opwarmen en losmaken van ons lichaam. Daarna exploreren we ons lichaam, onze gewaarwordingen, ervaringen van het moment en bewegen we met wat er in ons leeft. We bouwen langzaam op via eenvoudige leuke oefeningen en vrije dans(expressie). Vanuit de beweging gaan we wat we in ons voelen en ervaren proberen in een beeld te zetten: hoe zou dat er kunnen uitzien? Heel intuïtief en gevoelsmatig geven we met verf vorm aan de beweging die we binnenin voelen. We zetten onszelf in beeld. Een workshop waar je jezelf ontmoet, jouw creativiteit stimuleert en ontspanning ervaart door je hoofd los te laten en in je lijf te komen. We doen dit alles met respect voor ieder zijn grenzen en eigenheid:  je beweegt hoe het voor jou goed voelt.

Iedereen kan deelnemen: er is geen voorkennis of ervaring vereist, enkel nieuwsgierigheid en een verlangen om te exploreren rond jezelf.

We werken in kleine groepjes van max. 6 deelnemers.

Begeleiding door Ilse Makelberge van Arbol

WANNEER Maandagavond  25/01, 01/02 en 15/02 telkens van 19.30 tot 22.00. De sessies kunnen ook  los van elkaar worden gevolgd;

BIJDRAGE  €40 per sessie, € 110 voor de reeks. Inschrijven doe je door een mail te sturen via onderstaand inschrijvingsformulier en het bedrag  voor aanvang van de sessies over te schrijven op volgend rekeningnummer: BE06 280 04008 8622 met vermelding van jouw naam en de workshop/sessie.

Naam *
Naam


View Event →
Feb
7
11:00 AM11:00

Verbinding met de ander: het cyclische in een relatie

WAT: een workshop over jezelf echt verbinden met een partner. Over het cyclische in een relatie: wat je afschrikt in de ander en wat je kan samenbrengen. Om een duurzame relatie tot stand te brengen  is het nodig om  datgene wat we "lelijk" vinden  te omarmen.  Het verhaal van 'Skelettevrouw' vormt de inspiratie voor deze workshop: ze toont dat een relatie een opeenvolging is van geboorte, dood en geboorte. Het verhaal leert ons dat door zelfbescherming en egoïsme niets bereikt wordt. "Alleen door jezelf te laten gaan, door je hart te schenken, alleen daardoor kun je iets voortbrengen"

We doorlopen, via het verhaal van "skelettevrouw", beeldend vormgeven en uitwisseling stap voor stap de cyclus. Op deze manier kunnen we op een diepgaande manier voeling krijgen met verschillende deelaspecten binnen een relatie. 

We werken in kleine groep: max. 6 à 7 deelnemers.

WAAR: in het atelier van Arbol, Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter

BIJDRAGE: €65(inclusief materiaal, thee/koffie/water, gezonde versnapering en een biologische soep- en broodmaaltijd).

Wil je je graag inschrijven of heb je een vraag? Neem dan contact op via onderstaand inschrijvingsformulier. Jouw inschrijving is pas definitief als een voorschot van €25  is overgeschreven op volgend rekeningnummer: BE06 280-0400886-22 met vermelding van jouw naam en datum van de workshop.

naam *
naam
View Event →
Dec
30
9:45 AM09:45

Fantasie en Focus

WAT: Het einde van het jaar is voor velen een reflectiemoment over het voorbije en het nieuwe jaar: dromen, ideeën en wensen drijven voorbij. Deze workshop wil het grote belang van échte dromen hebben - vooral in moeilijke tijden - naar voor schuiven. Via het verhaal "Het meisje met de zwavelstokjes" maken we een onderscheid tussen voedende, stimulerende dromen en dromen die stilstand in de hand werken.

We hebben het over een - al te menselijke - valkuil: de angst voor verandering die maakt dat we problemen of lastige kwesties afzwakken door vol enthousiasme te fantaseren over betere tijden of niet te realiseren oplossingen. 

Wanneer je in een situatie komt met weinig keuzemogelijkheden, net dan is het uiterst belangrijk om echte, 'sterke' dromen te hebben ipv dromen die je even warm, zoet houden maar die uiteindelijk nergens toe leiden.

We doen samen een "eindejaarsritueel": we laten dromen los die ons niet meer dienen en verwelkomen echte dromen.

OPMERKING: deze workshop kan op vraag en mits voldoende deelnemers ook s'avonds van 19.30 - 21.45 doorgaan. Neem hiervoor vrijblijvend contact op.

WAAR: In het atelier van Arbol, Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter

PRIJS: €40 (inclusief materiaal, thee/koffie/water en een gezonde versnapering). Jouw plaats in de workshop is verzekerd na inschrijving en betaling van het juiste bedrag op rekeningnummer BE06 280-0400886-22 met vermelding van naam en datum van de workshop.

Heb je nog een vraag? Wil je je graag inschrijven? Gebruik onderstaand contactformulier


View Event →
Dec
16
9:00 AM09:00

Zelfzorg: terugkeren naar jezelf

WAT: Een workshop over misschien wel de belangrijkste cyclus in het leven van een vrouw: actief bezig zijn in de wereld en terugkeren naar jezelf. We hebben het over het belang van regelmatig terug naar jezelf te keren zodat je je dagdagelijks werk gevoed, geïnspireerd en bezield  kan aanvangen. Deze "plaats" in jezelf is als een soort gemoedstoestand; een stemming waarbinnen je "heel" voelt. Er is geen twijfel, voorzichtigheid of je wel juist handelt, gedraagt of goed denkt. Je voelt je goed in je vel.  Al te vaak negeren of onderdrukken we het verlangen om bij onszelf te zijn; we blijven veel te lang  doorgaan en op een bepaald moment gaan vrouwen aan onbezieldheid, moeheid, heimwee of onrust lijden. 

We onderzoeken wat ons kan tegenhouden om terug naar onszelf te keren: "wat maakt dat ik van mezelf afdwaal en over mijn grenzen ga?", "wat maakt dat ik me zo moe en weinig geïnspireerd blijf voelen?", "wat maakt dat ik alles heb om gelukkig te zijn maar mij toch niet zo voel?", "Ik kom er maar niet toe..."

Daarnaast exploreren we ook wat ons energie geeft, blij maakt, wat zinvol voelt. We proberen m.a.w. inzicht te krijgen in wat we echt nodig hebben; hoe we werkelijk voor onszelf kunnen zorgen. 

We laten ons inspireren door het verhaal "Zeehondenhuid zielehuid" (C.P. Estes) en exploreren het thema via verf.

OPMERKING: deze workshop kan op vraag en mits voldoende deelnemers ook s'avonds van 19.30 - 21.45 doorgaan. Neem hiervoor vrijblijvend contact op.

WAAR: In het atelier van Arbol, Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter

PRIJS: 40€ (inclusief materiaal, thee/koffie/water en gezonde versnapering). Jouw plaatsje in de workshop is verzekerd na inschrijving en betaling van het juiste bedrag op rekeningnummer BE06 280-0400886-22 met vermelding van naam en datum van de workshop.

Heb je nog een vraag? Wil je je inschrijven? Gebruik onderstaand contactformulier.


View Event →
Dec
12
10:00 AM10:00

Pinkola sessie: "Verbintenis met de ander"

-Egon Schiele-

WANNEER: zaterdag 12 december 2015 van 10.00 tot 13.00

WAT: een workshop over jezelf echt verbinden met een partner. Over het cyclische in een relatie: wat je afschrikt in de ander en wat je kan samenbrengen. Om een duurzame relatie tot stand te brengen  is het nodig om  datgene wat we "lelijk" vinden  te omarmen.  Het verhaal van 'Skelettevrouw' vormt de inspiratie voor deze workshop: ze toont dat een relatie een opeenvolging is van geboorte, dood en geboorte. Het verhaal leert ons dat door zelfbescherming en egoïsme niets bereikt wordt. "Alleen door jezelf te laten gaan, door je hart te schenken, alleen daardoor kun je iets voortbrengen"

WAAR: in het atelier van Arbol, Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter

PRIJS: 50€  (inclusief materiaal, thee/koffie/water en gezonde versnapering) Jouw plaatsje in de workshop is verzekerd na inschrijving en betaling van het juiste bedrag op rekeningnummer BE06 280-0400886-22 met vermelding van naam en datum van de workshop.

Na de workshop is er de mogelijkheid om ter plaatse een soep en broodmaaltijd te delen voor 5€ pp. Indien je dit wenst graag vermelden bij de inschrijving.

View Event →
Nov
7
10:00 AM10:00

Pinkola sessie: "Herstel van de intuïtie"

WANNEER: zaterdag 7 november van 10.00 tot 13.00

WAT: Tijdens deze workshop focussen we ons op een aantal aspecten die van essentieel belang zijn bij het herstellen van jouw intuïtie. We hebben het o.a. over het hernieuwen van onze waarden, het al te veilige achter ons laten om verder te kunnen ontwikkelen, over het belang van een goed onderscheidingsvermogen en stevig op je benen staan. Inzicht hierin helpt je om een betere relatie te ontwikkelen met de eigen intuïtieve vermogens.

Tijdens deze voormiddag zullen we vooral in de ervaring van (intuïtief) tekenen stappen afgewisseld met reflectie - en deelmomenten. Hierdoor weef ik enkele voedende inzichten uit het verhaal "Vasalisa de wijze".

WAAR: In het atelier van ARBOL: Aalmoezenijestraat 8   9860 Landskouter

PRIJS: 50€ (inclusief materiaal, thee/koffie/water en gezonde versnapering)

Na de workshop is er de mogelijkheid om ter plaatse een soep en broodmaaltijd te delen voor 5€ pp. Indien je dit wenst graag vermelden bij de inschrijving.


View Event →
Oct
12
10:00 AM10:00

Proefworkshop "vergeten verlangens en verborgen talenten"

 

Wat zijn jouw diepe verlangens? Waar hunker je naar? Soms komt niet meteen een duidelijk antwoord maar wel een gevoel, een vaag idee, iets waar je niet meteen je vinger kan op leggen maar je herkent wel "iets"..... Naar diepe verlangens moet je vaak meer zoeken; ze liggen vaak onder een dikke laag stof verborgen.

In deze workshop gaan we de borstel bovenhalen en op zoek naar "vergeten" verlangens. Via creatieve middelen proberen we (opnieuw) contact te maken met "vergeten" verlangens. We zullen onderweg ook ervaren dat het (opnieuw) zichtbaar maken van deze verlangens soms kan samen gaan met het zichtbaar maken van bepaalde (nieuwe) talenten.

Wanneer is het tijd om jouw verlangens te onderzoeken? Wanneer je een lade vol onafgewerkte tekeningen, naaiwerkjes, teksten, partituren, schetsen, ideeën,... hebt. Wanneer je stiekem (creatieve) tijd voor jezelf neemt; wanneer je jezelf vaak hoort zeggen: "Als het opnieuw lente wordt dan zal ik er aan beginnen", "Als ik eens een hele dag voor mezelf heb dan zal ik het afwerken", "Als...dan...". Dit exploreren kan nieuwe, verrassende inzichten geven waardoor je belangrijke (vergeten) verlangens opnieuw op het voorplan zet. Stel je voor...

   

prijs proefworkshop: 35€

View Event →
Oct
3
10:00 AM10:00

Creatief ervaringsatelier

"Lose your mind and come to your senses"  -F. Perls-

WAT? Tijdens deze workshop onderzoek en ervaar je jezelf via het maken van verschillende zelfportretten. Naast het visuele (wie ben ik en hoe zie ik eruit?) ga je ook andere zintuigen aanspreken; zo kun je via beweging jezelf voelen: hoe zou dat er kunnen uitzien? Je brengt jezelf in beeld via enkele van je zintuigen. Concreet stel je -via verschillende kleine opdrachten- je zintuigen open om te ervaren, genieten en exploreren. Van hieruit maak je dan een "beeld" met verf, pastel, collages,...

Tijdens deze workshop: - ontmoet je jezelf wat inzicht en verdieping kan geven;                                                                  - maak je contact met jouw creativiteit wat inspiratie en energie                                                    geeft;                                                                                                                                                          - kom je uit je hoofd en in je lichaam door je zintuigen aan te                                                          spreken: dit brengt ontspanning en rust.

WANNEER? Zaterdag 03/10/15 van 10.00 tot 12.30/13.00

WAAR? In het atelier van ARBOL: Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter

PRIJS: 50€ (incl. materiaal & koffie/thee). Inschrijven via onderstaand contactformulier en betaling voor aanvang van de workshop op rekeningnummer 280-0400886 -22 met vermelding van de naam en de datum van de workshop.

Heb je nog een vraag? Stel ze gerust via het onderstaand contactformulier.View Event →