Back to All Events

Zelfzorg: terugkeren naar jezelf

WAT: Een workshop over misschien wel de belangrijkste cyclus in het leven van een vrouw: actief bezig zijn in de wereld en terugkeren naar jezelf. We hebben het over het belang van regelmatig terug naar jezelf te keren zodat je je dagdagelijks werk gevoed, geïnspireerd en bezield  kan aanvangen. Deze "plaats" in jezelf is als een soort gemoedstoestand; een stemming waarbinnen je "heel" voelt. Er is geen twijfel, voorzichtigheid of je wel juist handelt, gedraagt of goed denkt. Je voelt je goed in je vel.  Al te vaak negeren of onderdrukken we het verlangen om bij onszelf te zijn; we blijven veel te lang  doorgaan en op een bepaald moment gaan vrouwen aan onbezieldheid, moeheid, heimwee of onrust lijden. 

We onderzoeken wat ons kan tegenhouden om terug naar onszelf te keren: "wat maakt dat ik van mezelf afdwaal en over mijn grenzen ga?", "wat maakt dat ik me zo moe en weinig geïnspireerd blijf voelen?", "wat maakt dat ik alles heb om gelukkig te zijn maar mij toch niet zo voel?", "Ik kom er maar niet toe..."

Daarnaast exploreren we ook wat ons energie geeft, blij maakt, wat zinvol voelt. We proberen m.a.w. inzicht te krijgen in wat we echt nodig hebben; hoe we werkelijk voor onszelf kunnen zorgen. 

We laten ons inspireren door het verhaal "Zeehondenhuid zielehuid" (C.P. Estes) en exploreren het thema via verf.

OPMERKING: deze workshop kan op vraag en mits voldoende deelnemers ook s'avonds van 19.30 - 21.45 doorgaan. Neem hiervoor vrijblijvend contact op.

WAAR: In het atelier van Arbol, Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter

PRIJS: 40€ (inclusief materiaal, thee/koffie/water en gezonde versnapering). Jouw plaatsje in de workshop is verzekerd na inschrijving en betaling van het juiste bedrag op rekeningnummer BE06 280-0400886-22 met vermelding van naam en datum van de workshop.

Heb je nog een vraag? Wil je je inschrijven? Gebruik onderstaand contactformulier.


Earlier Event: December 12
Pinkola sessie: "Verbintenis met de ander"
Later Event: December 30
Fantasie en Focus