Back to All Events

2 daagse training creatieve werkvormen voor professionals


  • WAT

Creatieve interventiemogelijkheden die helpen om (meer) beweging te brengen bij cliënten.

Soms is praten, inzicht verwerven en proberen te begrijpen niet voldoende. Soms blijft een cliënt hangen in het 'praten over'. Zo lopen gesprekken vast: de cliënt blijft een thema vanuit zijn/haar hoofd benaderen. Vaak maakt de cliënt moeilijk contact met zijn gevoel of soms zijn dingen gewoonweg niet onder woorden te brengen. Hier is het nodig om verder te kijken dan het zichtbare gedrag en denken alleen: het meer onbewuste gebied dient aangesproken te worden om zo inzichten, ervaringen en 'weten' in het bewustzijn te brengen. Creatieve werkvormen zijn bij uitstek efficiënt om onbewuste inhouden en beelden naar boven te halen. Deze werkvormen hebben de kwaliteit onbewuste inhouden te belichten maar ze halen niets naar boven dat niet klaar is om bewust te worden. Dit schept veiligheid en er kan beweging/groei komen. Creativiteit spreekt een ander deel van onze hersenen aan: het intuïtieve en gevoelsmatige. Het spreekt de verbeeldingskracht aan en omzeilt de censuur van het rationele denken. Als de reeds gekende inhouden (bewuste) en de nieuwe inhouden (onbewuste) met elkaar worden verbonden dan ontstaan er nieuwe mogelijkheden en perspectieven. Zo komt er opnieuw flow in de begeleiding en het leven van de cliënt.

Wat doe en leer je tijdens deze tweedaagse opleiding?

  • Je exploreert in eerste instantie jouw eigen creativiteit
  • je ervaart wat bepaalde oefeningen en werkvormen teweegbrengen.
  • Je geeft ruimte aan jouw innerlijke kind/kunstenaar: je speelt, ontdekt, maakt plezier en je komt in een creatieve flow.
  • Door de oefeningen zelf te beleven, dringen ze dieper tot je door en ervaar je beter de toepassingsmogelijkheden in jouw praktijk/werk. 
"Play is the highest form of research". - Albert Einstein
  • Daarnaast leer je de oefeningen gebruiken in concrete situaties: je leert over de kwaliteiten van verschillende materialen: gebruik je in een bepaalde situatie eerder een specifiek materiaal? 
  • Je leert over opbouw en opdrachtformulering: waar hou ik rekening mee bij het aanbrengen van een creatieve werkvorm? Je leert over weerstand en veiligheid.
  • Je leert jouw eigen creatieve vermogens beter kennen.

WIE

Deze training is voor coaches, begeleiders, leerkrachten, trainers en al wie wil leren werken met creatieve media en zijn eigen creatieve vermogens (verder) wil ontdekken.

maximum 8 deelnemers.

WANNEER

dinsdag 28/11/17 en dinsdag 5/12/17

Volgende datum 2 daagse training: zaterdag 3/2/18 en  zondag 4/2/18

WAAR

In het atelier van ARBOL, Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter.

BIJDRAGE

€495 incl alle materialen, begeleiding, koffie/thee/gezonde knabbels en een biologisch vegetarische lunch. 

Inschrijven doe je door het bedrag over te schrijven op volgende rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869 met vermelding van jouw naam, de workshop en datum. 

Heb je een vraag? Wil je je inschrijven? Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

naam *
naam

 

 

 

 

 

Earlier Event: November 5
Dagworkshop: 'Creative flow'
Later Event: August 11
Creative wanderlust